Weer terug in balans


Soms is de balans van het lichaam verstoord door verslapte of chronisch gespannen groepen van spieren. Om weer in balans te raken zoekt het lichaam een uitweg in het aanspannen, respectievelijk verslappen van weer andere spiergroepen. Dit kan leiden tot grote vermoeidheid, pijn of verstarring in het lichaam.

Hiernaast staan verschillende methodes die ik gebruik om er voor te zorgen dat lichaam en geest zich kunnen ontspannen. Deze werken ontspannend, geven energie en vergroten het (lichaams) bewustzijn. Het lichaam is het vertrekpunt voor veranderingen van zowel gevoels ervaringen als denkpatronen. Op het moment dat we ons meer bewust worden van ons lichaam komt de geest tot rust en worden de zintuigen geprikkeld. Ons zelfvertrouwen zal groeien en we zullen beter en positiever het leven staan. De behandelingen laten u op een rustige en zachte manier opnieuw met uw lichaam kennis maken.

In de praktijk merk ik dat veel mensen in eerste instantie komen met klachten als spierstijfheid, hoofdpijn, stress, vermoeidheid, vermindert energie en beweging van de ledematen.

Veelal komen deze klachten uit een druk leven, privé en zakelijk. Na de behandeling hoor ik meestal; "dit had ik eerder moeten doen". Zo hoor ik dat een gevoel van ontspanning, contact met en aandacht voor het lichaam even vergeten was.

Mensen lopen vaak te lang met hun klachten rond. Wanneer het niet anders meer kan wordt een dokter of een fysiotherapeut geraadpleegd. Echter, een behandleing in een eerder stadium kan ergere klachten voorkomen. Dat is vaak geen luxe, maar een noodzakelijke lichamelijke verzorging.

Een behandeling van triggerpoint & Massage Therapie, dry needling en neuro kinetische therapie kan uitkomst bieden wanneer u onderstaande klachten bij u zelf herkent.

Spanningsklachten, rugklachten, schouderklachten, nek- en hoofdpijn, RSI, tennis/golf elleboog, kniepijn... enz.